Waarom flexibel logistiek personeel inhuren?

Blog

Heb je te maken met pieken in drukte bij jouw logistieke werkzaamheden? Dan kan het lonen om flexibel logistiek personeel in te huren via een uitzendbureau. Maar wat zijn hier nu precies de voordelen van? Waarom zou je tijdelijk personeel inhuren via een uitzendbureau? In deze blog vertellen we je er meer over.

flexibel logistiek personeel inhuren

Blijf flexibel en schaalbaar

Als de coronapandemie ons iets heeft geleerd, dan is het wel hoe snel de wereld op zijn kop kan staan. Het grootste voordeel van het inhuren van flexibel logistiek personeel is dat je flexibiliteit en schaalbaarheid creëert voor je logistieke werkzaamheden. Dit noemen we ook wel een ‘flexibele schil’. Dankzij uitzendpersoneel kan je organisatie snel reageren op veranderingen in de markt of onverwachte pieken in het aantal bestellingen.

Vang korte druktepieken gemakkelijk op

De flexibiliteit en schaalbaarheid is op projectbasis in te zetten, maar ook tijdens korte pieken in drukte. De inhuur van extern personeel kun je namelijk ook doen voor een aantal extra uren of dagdelen! Heb je op een zaterdag bijvoorbeeld extra chauffeurs of magazijnmedewerkers nodig? Geen probleem. Flex-in regelt het voor je. Op deze manier kan je jouw personeelsplanning efficiënt en snel laten verlopen. Je zorgt er zo bovendien voor dat er geen grote veranderingen of investeringen in je bedrijfsvoering nodig zijn om aan de toegenomen vraag te voldoen.

Krijg zicht op de geschiktheid van een kandidaat

Heb je iemand op het oog die geschikt lijkt voor een baan bij jouw organisatie, maar heb je twijfels of deze kandidaat wel geschikt is voor de baan? Dan is het (tijdelijk) inlenen op uitzendbasis een uitstekende overbruggingsperiode. Bij een kandidaat op uitzendbasis ben je – zeker in de beginfase – namelijk niet gebonden aan langdurige arbeidscontracten. Een korte inleenperiode helpt je dan te bepalen of deze persoon in aanmerking komt voor een arbeidscontract voor langere duur.

Bespaar onnodige kosten

Als werkgever wil je kosten natuurlijk zo min mogelijk maken. Je raadt het dan misschien al: tijdelijk personeel inhuren is een hele goede manier om kosten te besparen! Je kunt op uitzendbasis personeel aanneemt voor de precieze periode dat je iemand nodig hebt. Op die manier ben je natuurlijk goedkoper uit dan wanneer je iemand aanneemt en die vervolgens moet doorbetalen als het weer rustig is en er geen werk is voor die persoon. Zonde! Kies dus voor een efficiënte personeelsbezetting en bespaar onnodige kosten.

Bespaar kostbare tijd

Naast het besparen van kosten, bespaar je ook jouw kostbare tijd! Kies je ervoor om flexibele uitzendkrachten in te huren? Dan hoef je geen tijd te steken in een arbeidsintensieve wervingsprocesprocedure. Denk aan het schrijven van vacatures of het inkopen van media om je vacatures onder de aandacht te brengen. Of wat te denken van het hele proces van wervingsgesprekken en loononderhandelingen? Of het bijhouden van een ingewikkelde personeelsadministratie?

Stel jezelf deze vragen

Vragen die je jezelf kunt stellen om te bepalen of het inhuren van logistiek flexpersoneel iets voor jouw bedrijf is:

  • Heb je te maken met pieken in drukte?
  • Wil je meer flexibiliteit in je personeelsplanning?
  • Maar wil je tegelijker ook je personeelsbezetting efficiënter inrichten?
  • Wil je minder risico’s lopen bij het aannemen van personeel?
  • Wil je minder tijd kwijt zijn qua personeelswerving?
  • Wil je minder administratie hoeven voeren met betrekking tot personeelszaken?

 

Antwoord je op deze vragen ‘ja’? Dan kan je overwegen om personeel op uitzendbasis aan te nemen!

Flexibel personeel inhuren via Flex-in

Het inhuren van flexibel logistiek personeel kent dus veel voordelen voor je bedrijf. Flex-in uitzendbureau ontzorgt jou compleet in dit proces. We hebben een groot netwerk van logistieke vakkrachten zoals chauffeurs en warehousemedewerkers die we precies op de juiste functie bij jouw organisatie kunnen plaatsen. Ben je benieuwd naar het inlenen van tijdelijk en flexibel personeel? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer!