Chauffeur vacatures

Ben jij een gemotiveerde (vrachtwagen)chauffeur? Dan zit er vast en zeker een vacature in ons bestand die je aanspreekt. Wij hebben regelmatig vacatures voor chauffeurs C en CE. Denk hierbij aan vrachtwagenchauffeurs, kipper chauffeurs, reachtruck chauffeurs, autolaadkraan chauffeurs, bakwagen chauffeurs, tautliner chauffeurs, shovel chauffeurs, kraanmachinisten, etc..

Waarom is werken als vrachtwagenchauffeur zo leuk?

Anders dan bij een kantoorbaan, heb je als vrachtwagenchauffeur iedere dag een ander uitzicht. En het gevoel van vrijheid dat je op de weg ervaart is voor veel chauffeurs onmisbaar. Bovendien kom je met veel verschillende mensen in aanraking. Kortom: vrachtwagenchauffeur is een hele afwisselende baan voor mensen die van hun vrijheid houden.

Kan iedereen vrachtwagenchauffeur worden?

Ja, in principe kan iedereen chauffeur worden, maar je moet wel het juiste rijbewijs hebben. Het C-rijbewijs mag je vanaf je 18 jaar halen als je al een B-rijbewijs hebt. Wil je met een aanhangwagen/oplegger rijden die zwaarder is dan 750 kg, dan heb je een aanvullend rijbewijs nodig, het CE-rijbewijs. Daarvoor moet je minimaal 21 jaar zijn.

Heb ik ervaring nodig voor een baan als chauffeur?

Ervaring als chauffeur is natuurlijk altijd een pluspunt, maar het is niet strikt noodzakelijk. En als jij nog te weinig ervaring hebt voor een bepaalde vacature, dan kunnen wij je helpen. Bijvoorbeeld door je een tijdje mee te laten rijden op de vrachtwagen. In principe delen wij de kosten van deze ‘stage’ door drie, waarbij de opdrachtgever, jijzelf en wij allemaal voor een gelijk deel opdraaien.

Welke chauffeur beroepen zijn er naast vrachtwagenchauffeur?

Een chauffeur is iemand die een vervoersmiddel bestuurt. En er zijn natuurlijk een heleboel vervoersmiddelen. Naast vrachtwagenchauffeurs zijn er onder andere kipper chauffeurs, reachtruck chauffeurs, vuilniswagenchauffeurs, autolaadkraan chauffeurs, bakwagen chauffeurs, tautliner chauffeurs, shovel chauffeurs, kraanmachinisten, heftruckchauffeurs. Daarnaast zijn er ook chauffeurs voor het personenvervoer zoals bijvoorbeeld buschauffeurs, taxichauffeurs en chauffeurs voor bijzonder personenvervoer.

Kan ik bij mij in de buurt als chauffeur werken?

Flex-in heeft een groot netwerk van bedrijven die actief zijn in de transport & logistiek en bouw. Wil je chauffeur worden bij een bedrijf bij jou in de buurt? Neem dan contact op met ons. Samen kunnen wij dan kijken bij welk bedrijf je het beste aan de slag kunt gaan.

Hoe lang mag ik rijden als vrachtwagenchauffeur?

Als vrachtwagenchauffeur mag zonder onderbreking 4,5 uur achter elkaar rijden, maar dan moet je wel tijdig je pauzes inlassen. In totaal mag je 9 tot 10 uur per dag rijden. Daarnaast zal je normaal gesproken per 24 uur minimaal elf uur achter elkaar moeten rusten. Dit is zonder de 45 minuten pauze die je iedere 4,5 uur moet nemen.

Wat verdien ik als vrachtwagenchauffeur per maand?

Volgens de CAO-beroepsgoederenvervoer 2021/2022 ligt het brutosalaris van een vrachtwagenchauffeur tussen de €1966 en €3015 bruto per maand. Dat bedrag kan hoger uitvallen als je overwerkt, werkt in het buitenland, in het weekend werkt, enzovoorts.

Hoeveel dagen mag ik achterelkaar werken?

Na een volledige werkdag mag je minimaal 11 aaneengesloten uren niet werken. Je mag die rustperiode van 11 uur eens in de 7 dagen inkorten tot minimaal 8 uur. Maar dat mag je alleen doen als het nodig is voor het werk. Daarnaast heb je standaard een wekelijkse rustperiode van 36 aaneengesloten uren in elke periode van 7 maal 24 uur.