Chauffeurs vacatures

Ben jij een gemotiveerde (vrachtwagen)chauffeur? Dan zit er vast en zeker een vacature in ons bestand die je aanspreekt. Wij hebben regelmatig vacatures voor chauffeurs CE en chauffeur C vacatures. Dus wil jij aan de slag als vrachtwagenchauffeurs, kipper chauffeurs, reachtruck chauffeurs, autolaadkraan chauffeurs, bakwagen chauffeurs, tautliner chauffeurs, shovel chauffeurs of kraanmachinisten? Bekijk dan hier onze chauffeurs vacatures!

Waarom is werken als chauffeur zo leuk?

Anders dan bij een kantoorbaan, heb je als vrachtwagenchauffeur iedere dag een ander uitzicht. En het gevoel van vrijheid dat je op de weg ervaart is voor veel chauffeurs onmisbaar. Bovendien kom je met veel verschillende mensen in aanraking. Kortom: met werk als chauffeur heb je een hele afwisselende baan met veel vrijheid.

Benieuwd wat voor chauffeur vacatures er kunnen zijn? We vertellen je hier over de soorten chauffeurs.

Kan iedereen vrachtwagenchauffeur worden?

Ja, in principe kan iedereen chauffeur worden. Je kunt zelf op latere leeftijd nog vrachtwagenchauffeur worden, maar je moet wel het juiste rijbewijs hebben. Het C-rijbewijs mag je vanaf je 18 jaar halen als je al een B-rijbewijs hebt. Dan kun je dus reageren op al onze chauffeur C vacatures. Wil je met een aanhangwagen/oplegger rijden die zwaarder is dan 750 kg, dan heb je een aanvullend rijbewijs nodig, het CE-rijbewijs. Daarvoor moet je minimaal 21 jaar zijn. Bekijk dan onze vacatures voor chauffeur CE!

Heb ik ervaring nodig voor werk als chauffeur?

Ervaring als chauffeur is natuurlijk altijd een pluspunt, maar het is niet strikt noodzakelijk. En als jij nog te weinig ervaring hebt voor een bepaalde chauffeur vacature, dan kunnen wij je helpen. Bijvoorbeeld door je een tijdje mee te laten rijden op de vrachtwagen. In principe delen wij de kosten van deze ‘stage’ door drie, waarbij de opdrachtgever, jijzelf en wij allemaal voor een gelijk deel opdraaien.

Welke chauffeur beroepen zijn er naast vrachtwagenchauffeur?

Een chauffeur is iemand die een vervoersmiddel bestuurt. En er zijn natuurlijk een heleboel vervoersmiddelen en soorten wegtransport en ladingen. Naast vrachtwagenchauffeurs zijn er ook andere soorten chauffeurs zoals kipper chauffeurs, reachtruck chauffeurs, vuilniswagenchauffeurs, autolaadkraan chauffeurs, bakwagen chauffeurs, tautliner chauffeurs, shovel chauffeurs, kraanmachinisten, heftruckchauffeurs. Daarnaast zijn er ook chauffeurs voor het personenvervoer zoals bijvoorbeeld buschauffeurs, taxichauffeurs en chauffeurs voor bijzonder personenvervoer.

Kan ik bij mij in de buurt als chauffeur werken?

Flex-in heeft een groot netwerk van bedrijven die actief zijn in de transport & logistiek en bouw. Wil je chauffeur worden bij een bedrijf bij jou in de buurt? Neem dan contact op met ons. Samen kunnen wij dan kijken bij welk bedrijf je het beste aan de slag kunt gaan.

Hoe lang mag ik rijden als vrachtwagenchauffeur?

Er gelden bepaalde rijtijden en rusttijden voor vrachtwagenchauffeurs. Zo mag je zonder onderbreking 4,5 uur achter elkaar rijden, maar dan moet je wel tijdig je pauzes inlassen. In totaal mag je 9 tot 10 uur per dag rijden. Daarnaast moet je normaal gesproken per 24 uur minimaal elf uur achter elkaar rusten. Dit is zonder de 45 minuten pauze die je iedere 4,5 uur moet nemen.

Wat verdien ik als vrachtwagenchauffeur per maand?

Volgens de CAO-beroepsgoederenvervoer 2021/2022 ligt het brutosalaris van een vrachtwagenchauffeur tussen de €1966 en €3015 bruto per maand. Dat bedrag kan hoger uitvallen als je overwerkt, werkt in het buitenland, in het weekend werkt, enzovoorts. Lees hier wat je gaat verdienen als chauffeur in 2023.

Werken als chauffeur bij Flex-in

√ Gespecialiseerd in chauffeurs vacatures
√ Jij staat centraal bij alles wat we doen
√ Vrijheid in je baan
√ Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen
√ Je krijgt jouw salaris betaald wanneer jij wilt
√ Meer dan 16 jaar ervaring
√ Onder andere N.E.N. en NBBU gecertificeerd
√ Aangesloten bij de CAO Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen

Benieuwd naar alle voordelen? Lees hier alles over de voordelen van het werken als chauffeur via een uitzendbureau.