Bouw vacatures

Ben jij een vakman of vakvrouw in de bouw? Dan zit er vast en zeker een vacature in ons bestand die je aanspreekt. En wij krijgen regelmatig nieuwe vacatures binnen voor onder andere (allround) timmermannen, metselaars, tegelzetters, bouwopruimers en asbestsaneerders.

Wat doet een tegelzetter?

Als tegelzetter zet je wandtegels en leg je vloertegels. Dit kan op twee manieren: (1) door tegels in de mortel te drukken of (2) door de tegels te lijmen met een speciale tegellijm. De beroepen tegelzetter en metselaar lijken erg op elkaar. Waarschijnlijk was de metselaar er eerst en is het beroep van tegelzetter eruit voortgekomen. In onze vacatures voor tegelzetter staat precies aan welke eisen je moet voldoen.

Hoe word ik tegelzetter?

Net als alle andere beroepen in de bouw kun je als tegelzetter werken in dienst van een tegelzetbedrijf of als zelfstandig tegelzetter aan de slag gaan. Er zijn speciale mbo-opleidingen voor tegelzetters. Maar deze specifieke opleidingen zijn vaak niet nodig als je kunt aantonen dat je al ervaring hebt met tegelzetten. Er zijn momenteel veel vacatures voor tegelzetters.

Wat doet een metselaar?

In de bouw vervult de metselaar een hele belangrijke rol. Als metselaar metsel je stenen of blokken natuursteen waarbij je de stenen met metselspecie (ook wel mortel) met elkaar verbindt. Als metselaar werk je vaak samen met een opperman die ervoor zorgt dat je voldoende stenen en specie hebt voor de klus die je moet klaren. Op dit moment zijn er veel vacatures voor metselaars in de bouw.

Hoe word ik metselaar?

Metselaar is een mooi beroep waarvoor je een opleiding tot metselaar op MBO-niveau 2 moet volgen. Wil je de fijne kneepjes van het vak leren, dan kun je na niveau 2 verder leren op metselaar niveau 3.

Wat is een allround metselaar?

Als allround metselaar werk je voor een bouwbedrijf of als kleine zelfstandige. Daarbij werk je zowel aan grote als aan kleine projecten. Hierbij gaat het om zowel om nieuwbouw- als om verbouwprojecten, zowel binnenshuis als in de buitenlucht. Je beheerst verschillende soorten metselwerk zoals schoonmetselwerk, vuilmetselwerk, voegwerk en stelwerk.

Wat doet een timmerman?

Als timmerman ben je de hele dag bezig met het maken, repareren en monteren van constructies van hout. Je plaatst bijvoorbeeld raamkozijnen of hangt deuren af. Maar ook voor een kastenwand of houten schuur draai jij je hand niet om. Je werkt zowel aan nieuwbouwwoningen en kantoorpanden als aan bestaande gebouwen. Een specialisatie in timmerwerk is restauratietimmerman.

Welke studie heb je nodig voor timmerman?

Wil je timmerman in de bouw worden, dan heb je een opleiding Timmerman op MBO-niveau 2 nodig. Net als bij de metselaar kun je vervolgens doorstromen naar een MBO niveau 3-opleiding, bijvoorbeeld de MBO-opleiding Allround Timmerman. Op dit moment zijn er veel vacatures voor timmermannen in de bouw.

Wat doet een bouwvakker?

Bouwvakkers zijn vakmannen en -vrouwen die in de bouwsector werken en altijd op de werkvloer werkzaam en nooit op kantoor zitten. Bouwvakker is een verzamelterm waaronder een heleboel beroepen binnen de bouw vallen. Een echte bouwvakker is een allround vakman. Zo kan een allround timmerman naast timmeren vaak ook metselen. Als wij een vacature voor een bouwvakker plaatsen, zoeken wij meestal ervaren allround bouwpersoneel. In onze vacatures voor bouwvakker zie je precies aan welke eisen je moet voldoen.

Kan ik bij mij in de buurt als bouwvakker werken?

Flex-in heeft een groot netwerk van bedrijven die actief zijn in de transport & logistiek en bouw. Wil je bouwvakker worden bij een bedrijf bij jou in de buurt? Neem dan contact op met ons. Samen kunnen wij dan kijken bij welk bedrijf je het beste aan de slag kunt gaan.