Logistiek & productie vacatures

Wij hebben veel leuke vacatures voor logistiek medewerkers, magazijnmedewerkers, vorkheftruck chauffeurs en productiemedewerkers. En er komen regelmatige nieuwe vacatures binnen, dus hou ons aanbod goed in de gaten!

Wat is een magazijnmedewerker?

Als magazijnmedewerker werk je in een grote winkel, een webshop, bij een groot bedrijf of een distributiecentrum. Bij de grotere (industriële) bedrijven en distributiecentra werk je meestal in een team en in ploegendiensten. Dat betekent dat je werktijden verschillen afhankelijk van de dienst die je draait: van ’s morgens vroeg tot midden in de nacht. Je moet dus wel flexibel zijn. Het is een pluspunt als je als magazijnmedewerker een heftruck kunt besturen. Bij sommige vacatures voor magazijnmedewerker is dat zelfs een vereiste.

Wat doe ik als magazijnmedewerker?

Je belangrijkste taken als magazijnmedewerker zijn het op orde houden en beheren van het magazijn. Als magazijnmedewerker neem je goederen in ontvangst en controleer je ze, waarbij voor bijzondere goederen, zoals goederen met een bepaalde houdbaarheid en giftige producten, strikte regels gelden. Die moeten bijvoorbeeld gekoeld of in een speciale ruimte worden opgeslagen. Verder moet je controleren of bestellingen compleet zijn en ze invoeren in een magazijncomputersysteem waarbij je ook moet aangeven waar de goederen zijn opgeslagen. In vacatures voor magazijnmedewerker is ervaring met computers daarom vaak een van de vereisten.

Daarnaast verzamel je als magazijnmedewerker goederen volgens orders en pakt deze in zodat ze niet beschadigen. Hierna gaan ze vaak op een pallet die met behulp van een heftruck in een vrachtwagen wordt geladen. Ook deze handelingen moet je weer in het magazijncomputersysteem invoeren. Als magazijnmedewerker moet je dus precies kunnen werken anders weet niemand waar de producten zich bevinden.

Hoe word ik magazijnmedewerker?

Wil je magazijnmedewerker worden, dan heb je in principe genoeg aan een MBO-opleiding op niveau 3. Meestal krijg je ook nog een interne cursus om het bedrijf, de computersystemen en veiligheidsprocedures te leren kennen. Als magazijnmedewerker kun je doorgroeien tot teamleider, waarbij je een team aanstuurt en meer verantwoordelijkheid krijgt over het magazijn. In onze vacatures voor magazijnmedewerker geven we altijd aan aan welke specifieke eisen je moet voldoen.

Wat doet een logistiek medewerker?

Als logistiek medewerker ben je allereest verantwoordelijk voor het picken van orders. Dat wil zeggen dat je de producten die op het orderformulier staan bij elkaar zoekt. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opslaan van inkomende goederen, het verpakken van goederen en het verzendklaar maken van goederen. Tenslotte houd je je bezig met het laden en lossen van vrachtwagens en de administratie die hieruit voortvloeit. Ook in onze de vacatures voor logistiek medewerker zie je precies wat er van je wordt verwacht.

Wat is logistiek precies?

Logistiek is een brede term die meer omvat dan alleen het transport van de ene naar de andere plek. Het is een verzamelterm voor het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van een goederenstroom van de ene plek naar de andere plek en van de eerste tot de laatste fase.

Waar werkt een logistiek medewerker?

Net als magazijnmedewerkers werken logistiek medewerkers vooral in magazijnen en distributiecentra van groothandels, webshops, supermarkten en andere winkelketens. Logistiek medewerkers zijn ook te vinden bij transportbedrijven en postorderbedrijven. Kortom: logistiek medewerkers werken overal waar goederen verzonden en/of opgeslagen worden.

Hoe word ik logistiek medewerker?

Een specifieke opleiding is niet voor alle logistieke functies vereist. In veel gevallen leer je het vak op de werkvloer waarna je kunt doorgroeien en meer verantwoordelijkheden krijgt als logistiek medewerker. Maar wil je verder komen en doorgroeien naar teamleider, dan is het een goed idee om een specifieke opleiding te volgen. Er zijn drie niveaus:

  • MBO niveau 1: Entree Logistiek
  • MBO niveau 2: Magazijnmedewerker
  • MBO niveau 3: Logistiek teamleider

Daarnaast kun je naast je werk als logistiek medewerker cursussen en deelopleidingen binnen de logistiek volgen. In onze vacatures voor logistiek medewerker geven we altijd aan welke opleiding je nodig hebt.