De leukste logistieke banen

Blog

Wil jij werken in de logistiek? Dan zijn er veel verschillende leuke logistieke banen waar je uit kunt kiezen. Ook zijn er allerlei soorten plekken en bedrijven waar je aan de slag kunt gaan. Als uitzendbureau zijn wij onder meer gespecialiseerd in logistieke banen en daarom vertellen wij je in deze blog alles over deze functies. Want wat moet je zoal doen om aan de slag te kunnen? En welke vaardigheden heb je nodig? Lees snel verder en ontdek het allemaal!

leukste logistieke banen

Wat is logistiek?

Logistiek draait niet alleen om transport van A naar B. Het is meer dan dat. Het is een verzamelnaam voor álles rondom het plannen, organiseren, besturen en uitvoeren van een stroom aan goederen.

Waar kan je komen te werken?

Het leuke aan de logistiek is dat je op verschillende plekken kunt komen te werken. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een magazijn van een supermarkt waar vrachtwagens hun vracht komen laden en lossen. Of juist in een fabriek met een productieproces waar de producten worden klaargezet om te worden opgepikt voor transport. Maar je kunt natuurlijk ook aan de slag bij een postverwerkingsbedrijf, waar jij dan zorgt dat de brieven en post naar de juiste plaats worden vervoerd.

Depotmedewerker

In een depot worden spullen zowel opgeslagen als bewaard. Die spullen komen daar niet zomaar. Een goede logistieke keten met depotmedewerkers zijn hier onwijs belangrijk. Wat doe je zoal tijdens dit soort werk als depot medewerker? Je bent dan verantwoordelijk voor het ontvangen en verzenden van vracht. Je werkt in het magazijn en zorgt ervoor dat producten op tijd op de plaats komen waar ze moeten zijn. Maar het kan ook zijn dat je verantwoordelijk bent voor het verwerken, sorteren en afvoeren van afval. Vieze handen vind jij dan niet erg en je steekt jouw handen dan ook graag uit de mouwen. Bovendien zet je ook materieel klaar voor transport en verwerk je retouren.

Om in deze functie goed te kunnen uitvoeren, moet je goed kunnen organiseren en oog voor detail hebben. Het is ook handig als je goed overweg kunt met computers en softwareprogramma’s zoals voorraadbeheer en verzendsoftware. Op die manier houd je netjes bij wat er zoal binnenkomt en naar buiten gaat.

Logistiek medewerker

Bij een logistieke baan als logistiek medewerker, ben je verantwoordelijk voor het veilig en op tijd picken van orders. Je bent een onmisbare schakel in het bedrijfsproces. Want zonder jou worden producten dus niet op tijd klaargezet en geladen om verstuurd te worden. Ook inkomende goederen neem jij aan in het magazijn en je zorgt dat deze op de juiste plek worden opgeslagen. Je houdt je ook bezig met het laden en lossen van de vrachtwagens en zorgt dat de administratie hiervan goed wordt bijgehouden.

In deze functie moet je goed kunnen communiceren en goed onder druk kunnen werken. Je werkt namelijk veel met deadlines. Transport (en logistiek) staat namelijk nooit stil! Je moet ook goed kunnen werken met computers. Denk aan het gebruiken van voorraadbeheersoftware en het omgaan met verzendingsdocumenten.

Lees tipWat doet een logistiek medewerker?

Heftruckchauffeur

Een andere hele leuke logistieke baan, is heftruckchauffer. Als heftruckchauffeur ga je een vorkheftruck, ook wel vorklift genoemd, besturen. Je bent dan dagelijks in een magazijn aan het werk waar jij pallets vol met goederen van A naar B verplaatst. Jij weet precies hoe je jouw vorkheftruck door het magazijn manoeuvreert en je werkt nauwkeurig. Je zorgt ook dat dit veilig en snel gebeurt. Want iedere minuut telt.

Ga je aan de slag als heftruckchauffeur? Dan is het belangrijk dat je al jouw taken goed kunt organiseren en dat je aandacht hebt voor detail. Jij en jouw collega’s moeten namelijk altijd weten waar de goederen zich in het magazijn bevinden. Dan kan iedereen zijn werk goed doen!

Kom in de logistiek werken bij Flex-in

Lijkt het jou wel wat om bij een van deze logistieke banen aan de slag te gaan? Kijk dan zeker eens tussen onze logistieke vacatures! Of kom meer te weten over het werken als servicemonteur! Met vele vacatures en verschillende voordelen is Flex-in een hele goede plek om je carrière in de logistiek te beginnen. Dus waar wacht je nog op? Solliciteer vandaag nog en begin je reis in de boeiende wereld van de logistiek!