De leukste banen in het transport

Blog

Bij Flex-in zijn we als uitzendbureau gespecialiseerd in functies voor in de bouw, logistiek en transport. In een eerder blog hebben we de leukste banen in de bouw voor je op een rij gezet. Maar wat zijn nou precies de leukste banen in het transport? Speciaal voor jou zijn wij dat gaan uitzoeken en hebben we hier een lijst van gemaakt. Die lijst delen we met jou in deze blog. Lees snel verder en ontdek de leukste banen!

leukste banen in het transport

Chauffeur CE

Als vrachtwagenchauffeur van een trekker en oplegger ben je lekker veel op de weg te vinden. Je hebt dus veel gevoel van vrijheid en eigen verantwoordelijkheid! Dat is toch heerlijk? Daarom is Chauffeur CE één van de leukste banen in het transport. Op een aangewezen locatie laad je of los je jouw vracht, maak je een gezellig praatje met de medewerkers en pak je een lekker bakje koffie. Natuurlijk houd je de administratie netjes bij. Vervolgens ga je weer de weg op en rijd je naar het volgende adres. Zo heb je een heerlijke afwisseling tussen steeds wat tijd voor jezelf in de vrachtwagen en sociale momenten op locatie.

Bakwagen chauffeur autolaadkraan

Een andere leuke functie binnen het transport is bakwagen chauffeur op een autolaadkraan. Zo’n vrachtwagen heeft een laad- en loskraan waardoor deze zonder verdere hulpmiddelen kan worden geladen en gelost. Handig! Je hebt dus ontzettend veel verantwoordelijkheid en kunt jouw vracht helemaal zelf laden én lossen. Maar dat is niet alles. Je controleert uiteraard ook of de lading veilig vastzit en of de benodigde vergunningen en documenten aanwezig zijn om de weg op te gaan. Genoeg te doen!

Chauffeur C horecadistributie

Als C-chauffeur werken in de horecadistributie komt ook op de lijst van leukste transportbanen. Met je vrachtwagen vol met voedselwaren ga je op pad naar jouw vooraf bepaalde adressen om te lossen. Je gaat dagelijks langs een aantal locaties zodat de voedselwaren op tijd en vers worden geleverd voor de klant. Het rijden, het lossen van de lading en het contact met de klant zorgt voor een fijne afwisseling in je werk. Je komt soms op plekken waar het niet eenvoudig is je wagen te parkeren om vervolgens te laden en te lossen. Maar dat maakt het juist een uitdagende en gevarieerde transportbaan volgens onze collega’s.

Kipper chauffeur

Als kipper chauffeur ben je voornamelijk bezig met het af- en aanvoeren van grondstoffen zoals zand, grond en grind naar verschillende bouwlocaties in het land. Iedere dag is anders omdat je steeds weer op andere locaties komt waar je een andere opdracht moet uitvoeren.

De ene keer lever je grondstoffen voor een nieuw fietspad en de andere keer is dat voor een nieuwe kinderspeelplaats. Het is belangrijk dat de transportopdracht correct wordt uitgevoerd en hier draag jij dan ook goede zorg voor. Je zorgt dat de af- en aanvoer op de juiste manier met het juiste transportmaterieel wordt uitgevoerd. Dit is een erg leuke baan doordat er veel afwisseling is en er komt veel verantwoordelijkheid bij kijken. Jij hebt ten slotte de macht over de grondstof die je vervoert.

Lees ook: hoe is het om te werken als betonmixer chauffeur?

Vrachtwagenchauffeur bloemen/plantenvervoer

Heb je groene vingers én ben je chauffeur? Dan is deze baan in het transport iets voor jou. Als vrachtwagenchauffeur van bloemen en planten vervoer je deze naar verschillende plaatsen in Nederland en andere regio’s, zoals Noordwest Duitsland. Aan afwisseling geen gebrek want je komt op veel verschillende plekken zoals kwekers, vermeerderaars, groothandelaren en tuincentra. Tijdens deze baan heb je ook veel contact met de klant op de verschillende locaties!

Werken in het transport bij Flex-in

Dit waren de leukste banen in het transport. Ben jij dus graag onderweg? Houd je van rijden? Dan is een baan in het transport echt iets voor jou! We hebben op het moment een aantal leuke vacatures open staan en we krijgen regelmatig nieuwe vacatures erbij. Houd onze vacaturepagina dus goed in de gaten om jouw ideale baan in het transport te vinden. Heb je vragen over onze vacatures of over werken in het transport? Neem gerust contact met ons op. We beantwoorden je vragen natuurlijk graag.