Werken als betonmixer chauffeur: hoe is dat?

Blog

Elke ochtend, terwijl Nederland nog slaapt, beginnen betonmixer chauffeurs aan hun taak in de stille straten. De geur van vers gezette koffie vermengt met de frisse ochtendlucht en de eerste zonnestralen. Dit is het wereld van de betonmixerchauffeur – een wereld vol vrijheid, verantwoordelijkheid en tastbare resultaten. Lees meer over het werken als betonmixer chauffeur!

Werken als betonmixer chauffeur

Wat doe je als chauffeur op een betonmixer?

Als betonmixerchauffeur ben je een belangrijk onderdeel en kom je bij bouwprojecten terecht. Je dagelijkse activiteiten bestaan in grote lijnen uit de volgende taken:

 • Het begint met het zorgvuldig laden van beton bij de centrale. Hier zorg je ervoor dat de mix precies goed is voor de klus van die dag.
 • Dan begint de reis naar de bouwplaatsen, vaak door mooie ochtendlandschappen, terwijl de wereld langzaam ontwaakt.
 • Eenmaal op de bouwplaats, werk je nauw samen met de mensen aldaar. Hier deel je soms een grapje of maak je een praatje met de mensen terwijl je het beton op de juiste plek stort.
 • Het onderhouden en schoonhouden van de betonmixer en de cabine is ook een belangrijk onderdeel van je werk. Dit zorgt ervoor dat je trouwe machine altijd klaar is voor de volgende rit.

Vereiste rijbewijzen en kwalificaties

Je kunt niet zomaar een betonmixer besturen. Om dat mogelijk te maken heb je het volgende ten minste nodig:

 • Een C/CE-rijbewijs voor het besturen van de vrachtwagen.
 • Het VCA-certificaat voor veilig werken. Dit zorgt ervoor dat je altijd veilig op de weg en de bouwplaats bent. Wist je trouwens dat je dit certificaat als chauffeur via Flex-in kunt behalen?

Belangrijke eigenschappen voor deze functie

Een goede betonmixerchauffeur heeft in onze optiek een aantal specifieke kwaliteiten:

 • Perfecte rijvaardigheden; jij weet de truck feilloos van punt A naar B te rijden.
 • Nauwkeurigheid; elke millimeter telt in jouw werk.
 • Zelfstandigheid is cruciaal; je bent immers vaak je eigen baas op de weg.
 • Geduld en stressbestendigheid helpen je om te gaan met onvoorziene situaties, zoals onverwachte verkeersopstoppingen.

Salaris en verdiensten

In Nederland varieert het salaris van een betonmixerchauffeur, maar je kunt een goed loon verwachten dat past bij jouw ervaring en vaardigheden. Wil je aan de slag als chauffeur via uitzendbureau Flex-in? Wij zorgen ervoor dat jouw harde werk op tijd en eerlijk beloond wordt. Je kunt bij ons wekelijks of vierwekelijks worden betaald.

Lees ook: Wat verdien je als chauffeur?

Voordelen van het werken als betonmixerchauffeur

Als wij onze chauffeurs spreken, dan vertellen zij vaak wat ze zo mooi vinden aan het werk. Wij horen vaak de volgende voordelen van onze betonmixer chauffeurs:

 • Je ziet direct het resultaat van je werk op de bouwplaatsen.
 • Geen dag is hetzelfde: de ene dag werk je in het hart van de stad, de andere dag op een rustige landelijke bouwplaats.
 • Lekker vroeg starten, lekker vroeg klaar. Omdat je vaak vroeg begint, ben je vaak al lekker op tijd weer thuis.

Werken bij Flex-in als betonmixer chauffeur

Als je kiest voor Flex-in, kies je voor een uitzendbureau die jouw baan serieus neemt. Met onze persoonlijke aanpak en vaste intercedenten vinden we samen de baan die bij jou past. En met ons brede netwerk en een groot aanbod van chauffeur CE vacatures, liggen er altijd nieuwe kansen voor je klaar.

Werken als betonmixer chauffeur?

Betonmixerchauffeur zijn is niet zomaar een baan; het is een unieke tak van transport met grote impact. Klaar om te starten of wil je meer weten? Ontdek onze vacatures of maak kennis met ons team. Jouw toekomst als betonmixerchauffeur begint bij Flex-in!