Veel gestelde vragen

Onder welke CAO val ik als ik via Flex-in werk?

Als je via ons aan de slag gaat, val je onder de CAO van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen). Het maakt daarbij niet uit of je als chauffeur of in de bouw, logistiek of productie werkt. Daarnaast zijn er nog een aantal andere regelingen van kracht die we je graag tijdens een persoonlijk gesprek bij ons op kantoor uitleggen.

Hoe vindt de verloning plaats?

Onze verloning vindt iedere week plaats. Je kunt zelf ook kiezen voor een 4-wekelijkse verloning. Om je uit te kunnen betalen is het belangrijk dat je je uren goed invult in ons urenportaal.

Kan ik ook parttime via Flex-in aan de slag?

Je kan via Flex-in zowel parttime als fulltime aan de slag. Ook als je nu nog parttime wil werken maar op termijn fulltime, dan is dat mogelijk. Wij denken graag met je mee en horen graag wat jouw wensen zijn. Wat ons onderscheidt van andere uitzendbureaus is dat wij onze mensen als vaste medewerkers zien. Zo vormen wij samen een team voor onze opdrachtgevers.

Als ik als chauffeur ziek ben, wie meldt mij ziek bij het UWV?

Ben je ziek en niet in staat om als chauffeur te komen werken? Neem dan zo snel mogelijk contact op met jouw Flex-in vestiging. Wij melden je vervolgens ziek bij het UWV.

Als ik niet meer ziek ben en weer als chauffeur kan rijden, wie meldt dit dan bij het UWV?

Ben je weer beter en kun je je baan als chauffeur weer oppakken, dan moet je je zelf beter melden bij het UWV. Dit kan door in te loggen op  ‘Mijn UWV’. Zie voor meer informatie: https://www.uwv.nl/particulieren/ziek/index.aspx.

Heb ik als chauffeur via Flex-in recht op vakantiedagen?

Ja, natuurlijk heb je ook als chauffeur recht op vakantiedagen. Je bouwt vakantiedagen op basis van de uren die je wekelijks maakt. Wie fulltime werk (40 uur per week) spaart 2 vakantiedagen per maand. Overuren worden hierbij niet meegerekend.

Wanneer wordt het vakantiegeld betaald?

Wij betalen het vakantiegeld altijd uit in periode 6 van het jaar, de maand juni. Dit omdat de meeste mensen pas na juni met zomervakantie gaan.