Logistiek medewerker salaris: dit ga je verdienen

Blog

In de wereld van vandaag is de logistieke sector enorm belangrijk. Van het product op je tafel tot het cadeau dat je online bestelt; achter alles zit een logistiek proces. Onmisbaar in dit proces is zonder twijfel de logistiek medewerker. Maar wat verdient een logistiek medewerker eigenlijk? Laten we daar samen induiken!

logistiek medewerker salaris

Definitie van een logistiek medewerker

Een logistiek medewerker is veel meer dan zomaar een titel. Het is de persoon die ervoor zorgt dat goederen soepel van punt A naar punt B gaan. Ze beheren voorraden, regelen verzendingen en zorgen ervoor dat klanten hun producten op tijd en in perfecte staat ontvangen. Een echte superheld achter de schermen!

Meer weten? Lees ons blog Wat doet een logistiek medewerker?

Wat verdient een logistiek medewerker?

Als logistiek medewerker is je salaris volgens werkzoeken.nl tussen de €1900 en €2600 bruto per maand. Dit is op basis van een fulltime dienstverband. Natuurlijk kan dit variëren, maar dit geeft je een uitgangspunt. Ter vergelijking: dit is wat hoger dan veel andere beroepen in de logistiek, wat het een aantrekkelijke baan maakt.

Voordelen en extra’s boven op het basisloon

Naast je basisloon zijn er ook extra’s waar je recht op hebt. Hieronder vindt je enkele (secundaire) arbeidsvoorwaarden:

  • Toeslagen voor overwerk of werken tijdens ongebruikelijke uren;
  • Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer;
  • En soms zelfs bonussen of prestatiebeloningen.

Factoren die het salaris beïnvloeden

Het salaris van een logistiek medewerker is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Ervaring: Zoals bij de meeste beroepen kan ervaring je inkomen een flinke boost geven. Werk je al lang? Jarenlange ervaringwordt vaak beloond.
  • Locatie: In sommige steden of regio’s kunnen de lonen hoger liggen dan in andere. Dit is afhankelijk van de plaatselijke kosten voor levensonderhoud en de vraag naar professionals.
  • Opleiding en certificering: Als je een bepaalde opleiding of gespecialiseerde training hebt gevolgd, dan kan dat zorgen voor een hoger salaris. Denk bijvoorbeeld aan een heftruckcertificaat.
  • Werkgever: Werk je bij een groot bedrijf? Dan is de kans aanwezig dat je meer verdient dan wanneer je bij een kleiner bedrijf zou werken. De soort en grootte van je werkgever heeft een grote invloed op je salaris.

Hoe je je salaris als logistiek medewerker kunt verhogen

Ben je gemotiveerd en wil je je salaris verhogen? Er zijn volop kansen om door te groeien als logistiek medewerker. Van het worden van een teamleider tot het opklimmen naar een planner of manager. En vergeet niet: bijscholing, netwerken en het aangaan van nieuwe uitdagingen kunnen je helpen je salaris te boosten.

Leestip! Hoe is het om te werken als servicemonteur?

Jouw volgende stap?

Ben je enthousiast geworden over een carrière in de logistiek? Bij Flex-in begrijpen we de logistieke wereld als geen ander. We zijn hier om jou te begeleiden naar je droombaan. Bekijk onze vacatures of neem contact met ons op en zet vandaag nog je eerste stap in de wereld van logistiek!