Werken als chauffeur via een uitzendbureau – de voordelen

Blog

Ben jij (C/CE-) chauffeur en ben je op zoek naar een baan? Dan kan het werken via een uitzendbureau een hele goede optie zijn. Maar waarom zou je ervoor kiezen om via een uitzendbureau als vrachtwagenchauffeur aan de slag te gaan? In deze blog vertellen we je de voordelen die dit met zich meebrengt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn er dat een hoop. Lees snel verder!

Je hebt veel flexibiliteit bij een uitzendbureau

Flexibiliteit is misschien wel het grootste voordeel aan het werken via een uitzendbureau. Wanneer je via een uitzendbureau als Flex-in werkt, kan je meer vrije dagen opnemen dan wanneer je rechtstreeks in dienst bent van een bedrijf. Hoe fijn is het dat als je naar de tandarts moet, dat je hier flexibel naartoe kunt gaan zonder problemen? Of als je een vakantie wilt boeken met je vrienden of partner dat je eenvoudiger vrij kunt nemen? Dat is ideaal!

Let op: Jouw opdrachtgever vindt het natuurlijk niet fijn als je last-minute je verplichtingen niet nakomt. Zorg ervoor dat je alles netjes en ruim van tevoren overlegt.

Je krijgt jouw salaris betaald wanneer jij wilt

Laten we het niet ontkennen: salaris is een belangrijk onderdeel van ons werk. Hoe fijn is het dat de betaling van je salaris via een uitzendbureau ook een stuk flexibeler verloopt? Je kunt namelijk zelf kiezen of je jouw salaris wekelijks, per 4 weken of maandelijks wilt ontvangen. Dat is nog eens handig!

Tip! Als je bijvoorbeeld net bent begonnen met werken, kan het een optie zijn om je salaris iedere week te ontvangen. Dan heb je alvast wat te besteden.

Je kunt opleidingen volgen via het uitzendbureau

Een ander voordeel is dat je vaak de mogelijkheid hebt om opleidingen te volgen als je werkt via een uitzendbureau. Als uitzendbureau kunnen wij de opleiding betalen die je gaat volgen. Je kunt hiermee relevante chauffeursopleidingen volgen zodat je andere soorten transport kunt rijden. Denk aan het behalen van je CE-rijbewijs als je alleen nog je C-rijbewijs hebt. Hiermee mag je rijden op een vrachtwagen met aanhanger en op een trekker met opleggercombinatie. Of wat te denken van je ADR-certificaat of Code 95? Hiermee kan je in de toekomst nog beter aan de slag als chauffeur.

Tip: Het kan zijn dat een opleiding ervoor zorgt dat je salaris kunt ontvangen! Meer weten? Bespreek dit vooraf met jouw contactpersoon.

Jij kiest jouw baan

Bij uitzendbureau Flex-in vind je verschillende vacatures in de bouw, logistiek en transport. Of je nu graag wilt werken als bakwagenchauffeur, ADR chauffeur of dubbelbemand wilt rijden. Ook is er de keuze of je dat nationaal of internationaal wil gaan doen. Je kunt zelfs kiezen hoeveel uur je per week wilt werken en of je op vaste dagen of juist op oproepbasis wilt werken. Tussen onze vacatures vind je altijd een geschikte functie die bij jou past.

Tip: Heb je je altijd al eens afgevraagd of een bepaalde chauffeursbaan bij jou past? Bijvoorbeeld ’s nachts rijden? Via Flex-in als uitzendbureau kan je dit altijd eens proberen.

Je hebt een vast contactpersoon

Tenslotte is het ook prettig dat je bij het bureau je eigen contactpersoon hebt met wie je alles kunt bespreken. Zo hoef je niet telkens met verschillende personen contact te hebben om jouw vraag te stellen of iets te overleggen. Met een vast contactpersoon voel je je meer betrokken bij je werk en ga je met meer plezier aan de slag.

Wist je dat: Veel van onze kantoormedewerkers werken al jarenlang voor Flex-in werken? Maak kennis met ons team.

Werken bij Flex-in uitzendbureau

Werken als vrachtwagenchauffeur via een uitzendbureau kent dus tal van voordelen! Als je als chauffeur bij ons werkt als uitzendkracht, ervaar je de binding die je krijgt bij een vaste werkgever maar juist ook de flexibiliteit van een uitzendbureau. Veel mensen werken daarom al jarenlang alleen maar via ons. Heb je interesse en ben je benieuwd naar onze vacatures? Bekijk snel onze leuke en uitdagende vacatures bij verschillende bedrijven in jouw regio.