Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd: de voor- en nadelen

Blog

Wie zegt dat een carrièreswitch op latere leeftijd niet meer kan? Bij Flex-in vinden we dat leeftijd slechts een getal is, zeker als het gaat om het leren van nieuwe dingen en het kiezen voor een nieuwe baan. Een baan waar we het in deze blog over gaan is vrachtwagenchauffeur. Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd komt met voor- en nadelen. In deze blog vertellen we je erover.

vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd

Waarom vrachtwagenchauffeur worden?

Als vrachtwagenchauffeur speel je een belangrijke rol in de logistieke keten. Elke dag reis je door heel Nederland, of daarbuiten als je internationaal chauffeur bent, om goederen veilig en op tijd te leveren. Maar jouw baan als vrachtwagenchauffeur zorgt voor meer dan alleen transport. Denk aan de vrijheid van de weg, de mogelijkheid om prachtige landschappen te zien en de voldoening die je krijgt wanneer je jouw goederen veilig en op tijd levert.

Lees tip! Soorten chauffeurs

De voordelen van vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd

Een carrièreswitch op latere leeftijd naar vrachtwagenchauffeur heeft verschillende voordelen:

  • Jouw levenservaring kan bijdragen aan je vermogen om stressvolle situaties op de weg te beheren;
  • Je kunt je flexibeler aanpassen aan veranderingen;
  • Je kunt je werk-privébalans beter beheren;
  • Met eventuele kinderen mogelijk al uit huis, kun je volop genieten van de vrijheid op de weg zonder je zorgen te maken over gezinstaken.

Lees ook over de voordelen van het werken als chauffeur via een uitzendbureau

De mogelijke uitdagingen

Vrachtwagenchauffeur worden op latere leeftijd heeft naast de voordelen, ook nadelen:

  • De fysieke eisen van het werk, sommige vormen van transport kunnen fysiek erg belastend zijn;
  • De gezondheids- en veiligheidsnormen;
  • De leercurve bij het instappen in een nieuwe sector;
  • De verandering van levensstijl die dit werk met zich mee kan brengen;
  • Langere tijd van huis zijn, wat lastig kan zijn als je gewend bent om veel tijd met familie en vrienden door te brengen.

Hoe word je vrachtwagenchauffeur?

Wil je graag chauffeur worden? Dat is top! Het is wel belangrijk dat je beschikt over de nodige opleidingen en certificaten zoals de Code 95. Daar schreven wij een blog over: hoe word ik vrachtwagenchauffeur?

Hoe kan Flex-in jou helpen?

Bij Flex-in staan we klaar om enthousiaste mensen zoals jij te begeleiden. We helpen je tijdens het hele traject, van de opleiding tot het vinden van een baan. Met onze toegang tot een groot aantal chauffeurs vacatures in de logistieke sector, kunnen we jou helpen de perfecte baan te vinden.

Begin je reis vandaag nog

Ben je klaar om een nieuwe richting op te gaan en de wereld van transport en logistiek in te gaan? Neem dan contact op met ons bij Flex-in! We zijn er om jou te helpen bij het verkennen van de mogelijkheden in de logistieke sector. We kijken ernaar uit om samen deze reis te beginnen.