Werken als kipperchauffeur – wat doe je dan?

Blog

Heb je ooit nagedacht over een baan waar elke dag iets nieuws brengt? Waar je het ene moment door uitgestrekte landschappen rijdt en het volgende moment een bruisend bouwterrein oprijdt? Dan is de baan van kipperchauffeur misschien wel jouw volgende baan. In de wereld van logistiek, bouw en transport zijn kipperchauffeurs een belangrijke pion. Ze vervoeren alles, van zand tot grind, en zorgen ervoor dat projecten vlot door kunnen gaan.

Kipper chauffeur worden, wat houdt dat in?

Wat doe je als kipper chauffeur?

Als kipperchauffeur, ook wel kiepchauffeur genoemd, ben je veel meer dan alleen een chauffeur. Jij bent degene die ervoor zorgt dat materialen precies daar komen waar ze nodig zijn. Of het nu gaat om de aanvoer van nieuwe materialen of het afvoeren van puin, zonder jou ligt alles stil. Je dagen zijn erg afwisselend; het ene moment laad je zand, grind of puin, en het volgende moment vertrek je weer op weg naar de volgende (bouw)plaats. De afwisseling in het soort materiaal dat je vervoert en de locaties waar je terechtkomt, maakt dat je steeds nieuwe vaardigheden leert en geen dag hetzelfde is.

De voordelen van het werken als kipperchauffeur

Wat maakt het werk als kipperchauffeur zo leuk? Als wij onze uitzendkrachten mogen geloven, dan zijn vrijheid en flexibiliteit echt wel heel belangrijk.Je hebt niet alleen de vrijheid van de open weg, maar ook de voldoening van fysiek bijdragen aan projecten. Het is werk dat ertoe doet, in een sector die altijd in beweging is. Daarnaast biedt deze baan een leuk mix van zelfstandigheid en teamwork, waarbij je zowel op jezelf bent aangewezen als nauw samenwerkt met collega’s op de bouwplaats.

Wat voor kwalificaties en vaardigheden heb je nodig?

Wij merken vaak dat onze opdrachtgevers vragen dat je een VCA-certificaat in je bezit hebt. De reden daarvoor is dat je vaak werkt op plekken waar veiligheid voorop staat. Ook is een rijbewijs C (of CE) natuurlijk van groot belang. Maar het belangrijkste is misschien wel je aanpassingsvermogen en je vermogen om veilig en efficiënt te werken onder wisselende omstandigheden. Ben je nog niet in het bezit van het ADR-certificaat? Flex-in kan je wellicht helpen met het behalen van deze kwalificatie. Neem gerust contact met ons op om te bespreken wat er mogelijk is.

Waarom kies je voor Flex-in?

Bij Flex-in begrijpen we wat jij zoekt in je werk. Sinds 2006 matchen we vakmensen zoals jij met de baan die bij hen past. We bieden niet alleen een breed scala aan vacatures, maar ook persoonlijke begeleiding en de zekerheid van een vlotte (wekelijkse) betaling. Ons doel? Een baan die niet alleen vandaag bij je past, maar ook meegroeit met jouw wensen en ambities.

Kipperchauffeur worden, ook zonder of weinig ervaring

Droom je van een baan als kipperchauffeur maar heb je nog geen ervaring? Geen zorgen! Bij Flex-in begrijpen we dat iedereen ergens moet beginnen. Daarom bieden we niet alleen vacatures voor ervaren chauffeurs, maar ook kansen voor nieuwkomers in het vak. Dankzij ons uitgebreide netwerk van bedrijven door heel Nederland, hebben we een breed scala aan mogelijkheden voor iedereen die bereid is te leren en te groeien in deze boeiende sector. Wij staan klaar om jouw carrière als kipperchauffeur een kickstart te geven.

Hoe begin je als chauffeur kipperwagen?

Ben je klaar om de stap te zetten? Neem een kijkje bij onze CE chauffeur vacatures voor kipperchauffeurs. Zie je niet direct wat je zoekt? Geen zorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op of kom langs voor een kop koffie. Onze collega’s staan klaar om samen met jou de mogelijkheden te verkennen. Bij Flex-in is geen vraag te gek en geen ambitie te groot! Jouw toekomst als kipperchauffeur begint hier, bij Flex-in. Neem nu contact met ons op!