Word tankwagen chauffeur op Schiphol

Blog

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging als chauffeur? Dan is tankwagen chauffeur op Schiphol een hele leuke baan! Je bent dan een enorm belangrijke schakel op Schiphol want zonder jou zitten de vliegtuigen zonder brandstof! Wat doe je precies als tankwagen chauffeur, waar moet je op letten en wat is het salaris? Je leest het allemaal in deze blog.

tankwagen chauffeur schiphol

Wat is een tankwagen chauffeur?

Een tankwagen chauffeur is een ADR-chauffeur die verantwoordelijk is voor het bijtanken van voertuigen. In dit geval zorg je dat vliegtuigen op tijd hun brandstof hebben en de juiste hoeveelheid brandstof hebben. En dat is op het koninklijke vliegveld in Nederland Schiphol enorm belangrijk.

Schiphol is namelijk een Mainport. Dat betekent dat het een knooppunt is van allerlei soorten vervoer. Mainport Schiphol verbindt Nederland namelijk zo met de wereld, met vliegtuigen, treinen, taxi’s en het OV.

Lees tips! Wat voor verschillende soorten chauffeurs zijn er? en Welke soorten wegtransport en soorten ladingen zijn er?

Hoe word je tankwagen chauffeur?

Om tankwagen chauffeur te worden, moet je aan bepaalde vereisten voldoen:

  • Je moet in ieder geval een geldig rijbewijs C hebben

Dit rijbewijs geldt voor chauffeurs van vrachtwagens met een gewicht van meer dan 3.500 kilo.

  • Je moet een ADR-certificaat voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen hebben

Deze kun je behalen bij het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Werk je al via een uitzendbureau? Informeer dan naar de mogelijkheden of je opleidingskosten vergoed worden!

Lees hier meer over de voordelen van het werken als chauffeur via een uitzendbureau.

 

  • Het is ook belangrijk dat je fysiek en mentaal in orde bent

De werkdruk van een tankwagen chauffeur kan behoorlijk hoog liggen. De luchthaven is constant in beweging en vergt het uiterste van zijn medewerkers.

Welke vaardigheden moet je hebben?

Deze ligt voor de hand, maar is enorm belangrijk: je moet een uitstekende rijvaardigheid hebben. Schiphol is een druk gebied en er gebeurt veel. Daarom is het heel belangrijk dat jij je wagen goed kunt besturen en dat je het veiligheidsprotocol en de richtlijnen heel goed kent. Op Schiphol mag je namelijk natuurlijk niet zomaar overal rijden met jouw wagen.

Als tankwagenchauffeur moet je er ook altijd voor zorgen dat de brandstof goed geladen wordt in jouw voertuig en dat je deze vervolgens veilig naar de plaats van bestemming vervoert. Je moet dus heel nauwkeurig werken en je hebt veel verantwoordelijkheid.

Voordelen van de functie

Als je werkt als tankwagenchauffeur op Schiphol betekent dat niet alleen dat je brandstof vervoert, maar ook dat je deel uitmaakt van iets groters. Je draagt namelijk echt bij aan het succes van Schiphol als vliegveld. Je kunt ook de vliegtuigen zien opstijgen en landen vanuit je eigen perspectief in jouw voertuig. Als tankwagen chauffeur op Schiphol mag je er echt trots op zijn dat je bijdraagt aan het veilig houden van het verkeer op het vliegveld en het op tijd tanken van de vliegtuigen zodat alle reizigers op tijd kunnen vertrekken.

Tankwagen chauffeur: salaris

Het salaris van een tankwagen chauffeur op Schiphol verschilt. Je salaris is afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, opleiding en werkgever. Gemiddeld ligt het salaris tussen de €2.500 en €3.500 per maand. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor toeslagen en extra vergoedingen, wat afhankelijk is van jouw werktijden en de arbeidsomstandigheden.

Tankwagen chauffeur worden bij Flex-in

Ben je al chauffeur maar nog geen ADR chauffeur? Geen probleem! Bij Flex-in kunnen je helpen om je bij te scholen zodat je ADR chauffeur kunt worden. Zodat jij aan de slag kunt gaan als tankwagen chauffeur op Schiphol! Als je hierin bent geïnteresseerd kun je contact met ons opnemen. Dan bespreken we samen de mogelijkheden! Ben je benieuwd welke andere chauffeurs vacatures we open hebben staan? Bekijk dan hier al onze chauffeurs vacatures.