Winkeldistributie chauffeur: wat ga je doen en verdienen?

Blog

Wil jij een onmisbare schakel zijn in het vervoeren van producten zoals voedsel en drank? Als winkeldistributiechauffeur zorg jij dat supermarkten, horeca, groothandels en winkels hun producten op tijd hebben. Je hebt veel contact met de klanten met deze baan en komt op verschillende plekken in het land. In deze blog vertellen we je alles over een baan als winkeldistributie chauffeur!

winkeldistributie chauffeur

Wat doe je als winkeldistributie chauffeur?

Als winkeldistributie chauffeur vervoer je goederen voor groothandels, horeca, winkels en supermarkten. Je rijdt in verschillende voertuigen, zoals een bakwagentrekker-oplegger. In jouw voertuig staan de producten op pallets, rolcontainers of soms in dozen. Je zorgt dus dat deze aan het begin jouw rit goed worden geladen in je voertuig.

Lees hier over andere soorten chauffeurs.

Voor vroege vogels?

Het kan zijn dat jouw werkdag behoorlijk vroeg begint, want de producten moeten natuurlijk op tijd bij de klant zijn! Vervolgens ga je de weg op richting jouw afleveradressen.

Goede rijvaardigheden zijn belangrijk!

Het is belangrijk dat jij jouw vrachtwagen goed kunt manoeuvreren door drukke steden en smalle straatjes. Het kan namelijk zo zijn dat de supermarkt of het restaurant waar jij je goederen moet leveren midden in de stad zit.
Eenmaal bij de klant lever je de juiste producten af en verzorg je het juiste papierwerk en ga je weer op weg naar je volgende afleveradres.

Welke rijbewijs en kwalificatie heb je nodig?

Als vrachtwagenchauffeur heb je in ieder geval je rijbewijs CE of C nodig en natuurlijk een geldige Code 95. Deze code is verplicht voor het beroepsmatig besturen van een voertuig waarvoor rijbewijs C1(E), C(E), D1(E) of D(E) noodzakelijk is. De code is vijf jaar geldig en kan verlengd worden door het volgen van nascholing bij het CBR.

Binnen de winkeldistributie heb je geen ADR-certificaat nodig, want je vervoert geen gevaarlijke goederen. Als ADR-chauffeur heb je dat wel nodig

Welke eigenschappen zijn belangrijk?

Als winkeldistributie chauffeur is het belangrijk dat je sociaal en klantvriendelijk bent. Je krijgt namelijk met verschillende mensen te maken. Van de transportplanner die jouw rit plant tot de klanten waar jij je goederen aflevert. Het is ook belangrijk dat je jouw voertuig goed kunt besturen en netjes rijdt op de weg. Je bent ook geduldig en in de soms drukke steden of op de wegen tijdens de spits houd jij je hoofd koel en laat je je niet gek maken.

Lees tip! Werken als chauffeur via een uitzendbureau: de voordelen

Wat verdien je als winkeldistributie chauffeur?

Over het algemeen ligt het brutosalaris voor deze functie tussen de € 2.200 en € 2.800 per maand op fulltime basis. Dit kan verschillen afhankelijk van verschillende factoren zoals:

  • De werkgever
  • Het aantal jaren ervaring
  • De regio
  • De arbeidsvoorwaarden

 

Let op! Dit salaris is dus een schatting en een algemene richtlijn. Wat je precies gaat verdienen als chauffeur kan dus anders zijn. Wil je het salaris weten van een specifieke vacature op onze website? Neem dan contact met ons op!

Voordelen van werken als winkeldistributie chauffeur

  • Je hebt een afwisselende baan omdat je op verschillende plekken komt
  • Je hebt veel klantcontact
  • Je krijgt veel verantwoordelijkheid
  • Je bent een onmisbare schakel want distributie van producten is altijd nodig

Kom werken als winkeldistributie chauffeur via Flex-in

Als winkeldistributie chauffeur ben je dus veel in contact met de klant en ben je echt onmisbaar. Zonder jou hebben supermarkten, groothandels of restaurants hun producten namelijk niet op tijd. Is deze baan iets voor jou? Bekijk dan eens al onze chauffeur vacatures of neem contact met ons op, dan zoeken we samen de perfecte baan voor jou!